ОСТАННІ НОВИНИ

Загарії можна поспівчувати – Величкович

|

Призначення головного міліціонера Львівщини відбулось у час деморалізованої міліції. Тому полковника можна не лише привітати, а й поспівчувати йому. Про це під час сьогоднішнього представлення нового начальника Головного управління МВСУ у Львівській області Дмитра Загарії повідомив заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович.

Як повідомляє кореспондент Львівського порталу, М. Величкович пригадав усім присутнім, що впродовж останніх років міліція була невід’ємною частиною режиму та мабуть основною його корупційною ланкою. Тому перед новим головним міліціонером Львівщини стоять неабиякі завдання змін цієї системи.

«Зараз великий тягар лягає на обласне управління міліції, оскільки кожен ваш крок буде під пильним наглядом громади, журналістів та закону», – зазначив Величкович.

Водночас голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех, яка чи не єдина хто не зааплодував призначенню Дмитра Загарії, нагадала, що під час Майдану довго шукали правоохоронців, які б стали на бік народу в боротьбі з режимом.

За її словами, на плечі Дмитра Загарії лягає відповідальність з викорінення корупції в правоохоронних органах, приборкування диверсій з боку Росії і загрози тероризму та захист громадян від злочинності.

Окрім того очільниця ЛОДА вимагає незаангажованого розслідування злочинів тітушок на Львівщині, загибелі двох представників «Беркуту», а головне – розкриття злочинів у сфері правоохоронних органів.

І.Сех також висловила сподівання, що в міліції, зокрема, в райвідділах відбудуться серйозні кадрові зміни.

«Усього цього буде недостатньо, доки не ліквідувати «фришування» та корупцію в самій міліції… Сподіваюсь, що відбудуться серйозні кадрові зміни», – наголосила вона.

Як писав Львівський портал, сьогодні вранці полковника міліції Дмитра Загарію урочисто представлено в якості начальника Головного управління МВСУ у Львівській особовому складу.

Зазначимо, що власне через І.Сех представлення Д.Загарії відбулось із значним затриманням, оскільки вона не хотіла погоджувати його кандидатуру на керівника УВС Львівщини.

«Дмитро Загарія стане напевно першим в історії України начальником міліції, якого обрали у відчайдушній публічній боротьбі самою громадою, всупереч думці провідної політичної партії в регіоні», – прокоментував раніше це призначення журналіст, член робочої  комісії з реформування МВС України Юрій Бутусов.

Нагадаємо, що Львівщина залишилась без головного правоохоронця наприкінці лютого. Начальник ГУ МВС у Львівськійобласті Олександр Рудяк подав рапорт на звільнення з внутрішніх органів 22 лютого. Кадрове питання активно обговорюється серед громадськості, яка після люстраційного процесу віддала перевагу Дмитру Загарії. Затягування з призначенням головного міліціонера області уже почало хвилювати і народних депутатів.

Фото: Вголос 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *