ОСТАННІ НОВИНИ

Ніч у Львові також пройшла спокійно

|

Вночі за дотриманням громадського порядку у Львові слідкували мобільні групи, які складалися із активістів громадських організацій, працівників підприємств, міліонерів та депутатів міської ради. Вдень чисельність патруля зменшують, однак групи працюватимуть. Водночас голови районів просять мешканців, які патрулюють райони, координувати свої дії з штабом у районній адміністрації. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як повідомила голова Залізничної районної адміністрації Ірина Гримак, ніч в районі пройшла спокійно. Багато людей зголошуються до участі у мобільних групах з патрулювання міста.

«Багато отримували дзвінків від мешканців щодо продажу алкоголю, виїжджали на місце, не вся інформація підтверджувалась. До патрулювання міста було залучено 400 осіб, записалось насправді більше і ще продовжують записуватись. На день будемо залучати до обходів 60 людей. Це будуть мобільні групи добровольців разом з представниками міліції. Загалом вночі до патрулювання у районі було залучено 15 працівників міліції, ще 5 працювало у штабі», – розповіла Ірина Гримак.

У Личаківському районі міста до патрулювання вночі залучали по 250 осіб у дві зміни.

«Вночі в районі зафіксована спроба підпалу на вул Пекарській і спроба пограбування на вул Медової Печери. Отримували багато дзвінків мешканців. Вулиці патрулювали і учасники самооборони, і автомайдану. Долучались і працівники міліції – 15 осіб патрулювало разом з мобільними групами, ще 4 працювало у штабі», – розповів Іван Лозинський, голова Личаківської районної адміністрації.

Нештатних ситуацій цієї ночі не було в Сихівському районі. За словами Ірини Маруняк, голови Сихівської РА, вночі район патрулювало понад 240 добровольців пішого патруля, авто- і вело-патрулі, люди з собаками та міліціонери.

«На день ми також залишаємо добровольців, вони будуть чергувати на 2 машинах. Також постійно працюватимуть по 6-7 міліціонерів із Сихівського райвідділу», – зазначила Ірина Маруняк.

Також вона наголосила на тому, щоб усі мешканці, які виявляють ініціативу та виходять охороняти місто вночі, координували свої дії зі штабом у районній адміністрації, оскільки є випадки, коли дружинники «ловлять одне одного».

За словами голови Шевченківської районної адміністрації, ніч пройшла спокійно і у Шевченківському районі, який патрулювали 207 людей, серед них 23 міліціонери.

«Охоронці цієї ночі затримали крадія, який намагався викрасти авто магнітолу з машини, також зупинили таксиста, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Його привезли в адміністрацію, а потім відвезли додому. Був випадок підпалу автомобіля на вул. Хорватській», – зазначив Олександр Удовенко.

Загалом більше 760 осіб несли варту у Франківському районі.

«В 20 групах всю ніч патрулювали 46 правоохоронців, також міліціонери працюватимуть і вдень. Піший патруль мав чисельність понад 265 людей, район патрулювали 107 авто та 10 велосипедистів», – повідомив Руслан Кандибор, голова Франківської районної адміністрації.

Нештатних ситуацій не було і в Галицькому районі. Лише піший патруль на вулицях мав чисельність понад 250 людей. Разом з мешканцями місто охороняли і правоохоронці.

 

Номери телефонів штабів у районних адміністраціях:

Галицька РА – штаб району 098-862-25-29

Личаківська РА – черговий приймальні 032-254-62-06

Сихівська РА – черговий приймальні 032-254-64-02

Франківська РА – черговий приймальні 032-237-33-32

Шевченківська РА – черговий приймальні 032-252-17-67

Залізнична РА – черговий приймальні 032-295-82-40

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *