ОСТАННІ НОВИНИ

У Луцьку активісти підпалили офіс Партії регіонів та розгромили офіс КПУ

|

Пікет Луцького міськвідділу міліції, офіційний підпис начальника УМВС у Волинської області Володимира Поліщука під заявою щодо злочинних дій влади, підпал офісів Партії регіонів та погром офісу обласної організації Комуністичної партії України. Таким запам’ятається ніч на 19 лютого кільком сотням радикально налаштованих лучан, які вирішили не чекати до ранку, а діяти. Про це Львівському порталу повідомили у Луцькому Євромайдані.

Близько півночі колона із кількох сотень людей рушила із Театрального майдану вбік вулиці Грибоєдова, де перебуває міський відділ міліції. Колона йшла по вулицях Винниченка та пр. Перемоги й закликала Луцьк вставати.

Правоохоронці звісно ж зустріли мітингувальників не з букетом квіті. Брама до будівлі органу була зачинена, а перед міськвідділом стояло близько 7-8 міліціянтів. Хтось був із щитом, хтось тримав у руках автомат.

Мітингарі вимагали реакції у міліції, закликали «Міліція з народом». На переговори до правоохоронців пішов один із лідерів натовпу. Так, Поліщук мав підписатися у заяві, запропонованій мітингарями, в якій міліціонер і його колеги засуджують злочинні дії влади.

Аби впливати іще сильніше, активісти розмістили дві бочки, щоб грюкати по них для звукового підсилення.

Згодом, заступник начальника УМВС у Волинській області Володимир Поліщук наважився вийти до активістів за паркан. Він намагався пояснити, що  є волинянином і почуває глибокий зв’зок із цією землею. Мовляв він сам зацікавлений у тому, аби в області не відбувалося свавілля і кровопролиття.

Отож, Поліщук підписав заяву, запропоновану активістами, в якій він «засуджує неправомірне застосування сили до громадян України».

З натовпу були спроби поцілити у вікна будівлі, правда такі маніпуляції ні до чого не призвели. Під час акції активісти помітили неподалік міськвідділу автобус із екіпірованими працівниками міліції. Аби не дати їм втекти, активісти спустили автобусу шини. Визволяти міліціонерів пішов Володимир Поліщук, начальник з громадської безпеки міста Луцька, Володимир Солоненко та їх співробітники.

З мітингувальниками вдалося домовити: правоохоронцям дозволять вийти, але тільки через коридор ганьби, що й відбулося.

Опісля громадські активісти попрямували до офісу Партії регіонів. Активісти виламали в’їзну браму до двору офісу партії. Потім найрадикальніші з них почали бити вікна, двері, кілька осіб вилізло на дах сусідньої будівлі й здерли банер ПР. Згодом через побиті вікна у приміщення закинули кілька коктейлів Молотова, правда це не спричинило пожежі. Коли мітингувальники покинули подв1ря стало видно, що на його території було близько десятка міліціонерів, які не відреагували на вчинені дії, а просто стояли збоку.

Радикальна маса не заспокоїлася і ходою рушила до офісу облорганізації Комуністичної партії України. Оскільки через двері до приміщення дістатися не вдалося, частина активістів вдерлася до приміщення через вікна на другому поверсі. Вони повикидали документи та нещодавно встановлене погруддя Сталіна у офісі комуністів. Все це в купі на вулиці вони підпалили, а усередині погромили.

Опісля радикалізована маса рушила дна Майдан.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *