ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура оскаржила у суді створення народної самооборони на Львівщині

|

Оскаржено до суду рішення Львівської обласної ради ”Про створення комунального підприємства ЛОР “Муніципальна дружина-народна самооборона”. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

За наслідками перевірки, прокуратурою області до Львівського окружного адміністративного суду подано адміністративний позов про визнання протиправними дії Львівської обласної ради щодо включення 11 лютого 2014 до порядку денного засідання чергової сесії Львівської обласної ради питання “Про створення комунального підприємства Львівської обласної ради “Муніципальна дружина-народна самооборона” та голосування з цього приводу.

Водночас, поставлено вимогу про визнання протиправним та скасування вищевказаного рішення. Зокрема, в ході її проведення встановлено, що зазначене рішення Львівської обласної ради прийнято із порушенням ст.19 Конституції України та норм чинного законодавства.

Є очевидними ознаки протиправності, оскільки Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні” (зокрема, положеннями ст.43), “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону”, Господарським та Цивільним кодексами України не передбачено створення органами місцевого самоврядування комунальних підприємств з метою надання послуг з охорони громадського порядку і громадської безпеки. Мета створення такого комунального підприємства не відповідає і положенням Закону України “Про охоронну діяльність”, адже відповідно до п.1 ст.1 цього Закону охоронна діяльність – це надання послуг з охорони власності та громадян, а тому така не пов’язується з видами діяльності комунального підприємства, як надання послуг з охорони громадського порядку і громадської безпеки.

Також Львівською обласною радою з порушенням вимог чинного законодавства включено до порядку денного питання щодо голосування за це рішення. Так, згідно відеозапису засідання сесії обласної ради, проект вищевказаного рішення попередньо не готувався не реєструвався, не візувався, в комісіях обласної ради чи президії не обговорювався та не схвалювався.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *