ОСТАННІ НОВИНИ

Мер Рави-Руської звинуватила «Свободу» у пошуку вигоди від розподілу бюджетних грошей

|

Міський голова Рави-Руської занепокоєна ситуацією, яка склалася з ухваленням бюджету Жовківського району на 2014 рік. Про це вона заявила після того, як 4 лютого депутати Жовківської районної ради не проголосували за проект бюджету району, схвалений фінансовим управління Жовківської РДА та відповідною депутатською комісією районної ради. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі Рави-Руської міської ради.

За словами мера Рави-Руської частина депутатів райради відмовилася голосувати за цей проект через пошук власної вигоди від розподілу бюджетних грошей.

«Депутати районної ради, мабуть, чи не вперше вирішили прийняти бюджет району раніше, ніж це зробила Львівська обласна рада. Тому приїхати і спостерігати за його ухваленням зібралося чимало сільських та міських голів Жовківського району, працівники бюджетних установ. Однак, незважаючи на те, що висновки начальника фінансового управління райдержадміністрації, депутатської комісії з питань бюджету райради позитивно оцінили проект бюджету, назвали його збалансованим, частина депутатів райради відмовилася голосувати за цей проект», – розповіла міський голова Рава-Руської Ірина Верещук.

Як пояснила Ірина Верещук, депутатам від ВО «Свобода» у Жовківській райраді їхні побратими-народні депутати та депутати Львівської обласної ради дали вказівку не голосувати за бюджет.

«Як пояснив на сесії заступник голови райради і представник ВО «Свобода» Богдан Юрдига, їхні депутати не будуть голосувати за прийняття бюджету, так як їм прийшла вказівка від так званих «старших побратимів». Відповідно, «свободівці» не проголосували за бюджет і його не було прийнято», – додала Ірина Верещук.

Міський голова Рави-Руської переконана, що неприйняття бюджету Жовківською районною радою, попри позитивні висновки фінуправління та депутатської комісії, є вигідним саме представникам політичної сили, які не голосували за бюджет.

«Для чого було вносити у порядок денний питання бюджету, за яке голосувати не збиралися? Можливо, це пов’язано з тим, що представники певної політичної сили мають свої плани щодо того кому, на які потреби і скільки надати коштів? Хоча все виглядає набагато простіше – вони шукають шляхи для отримання вигоди від розподілу бюджетних грошей», – поділилася думками Верещук.

За словами Ірини Верещук, коли під час обговорення питання бюджету у залі слово просили представники місцевих громад, сільські та міські голови, депутати райради відмовилися надати їм слово для висловлення своїх думок з приводу бюджету.

Ірина Верещук також додала, що на черговій сесії Жовківської райради, яка відбудеться 12 лютого, проект бюджету може суттєво відрізнятися від того, який був раніше схвалений фінуправлінням і депутатською комісією. Якщо так станеться та інтереси місцевих рад не будуть враховані, то, за її словами, міста та села не будуть приймати бюджети на місцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *