ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові активісти цікавляться чи митниця є українською

|

У Львові кілька десятків активістів у ці хвилини пікетують Львівську митницю Міндоходів, що за адресою Костюшка, 1. Як інформує кореспондент Львівського порталу, пікетувальники стоять поблизу входу до приміщення, не перекриваючи руху транспорту на вулиці. В руках вони тримають транспаранти з написами «Митниця, не виконуй злочинні накази!», «Митниця, ти українська?», «Ганьба бюрократам!» та ін.

Організатором пікетування виступає Комітет Майдану Львівщини.

Як писав Львівський портал, причиною пікету є системні незаконні дії митників, які грубо порушуючи Митний кодекс України, вже майже тиждень не пропускають гуманітарну допомогу з Польщі.

Ще 30 січня автобус із Любліна, який перевозив гуманітарну допомогу для потреб київського Майдану не зміг перетнути кордон України у «Раві-Руській».

Того ж дня, повернувши назад до Польщі,  волонтери розвантажили автобус на місцевому складі у Перемишлі. І вже звідти намагались вивозити гуманітарну допомогу особистими автомобілями, завантажуючи по 25 кг.

Волонтерка Марися Артим’юк, яка відповідала за рух вантажу із Любліна до Львова каже, що 30 січня у «Раві-Руській» митники не пропустили автобус, апелюючи до неналежно заповнених проїзних документів польської сторони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *