ОСТАННІ НОВИНИ

Музей народної архітектури продовжить співпрацю з ЮНЕСКО

|

Наступного року Музей народної архітектури та побуту у Львові (Шевченківський гай) продовжуватиме реалізацію проектів за грантами ЮНЕСКО та Норвезького уряду. Грантодавці підтвердили свої наміри про подальшу співпрацю.

Також Музей планує залучити партнерів з Білорусії, привести ще один об’єкт, поінформували Львівський портал в прес-службі ЛМР.

«Міжнародні партнери, з якими ми реалізовуємо проекти по грантах ЮНЕСКО та Норвезького міністерства закордонних справ, висловили задоволення новим керівництвом та успіхами роботи Музею за останні три місяці. Обоє донорів отримали звітні документи і готові продовжувати співпрацю з Музеєм надалі, розширюючи програму, шляхом залучення партнерів із Білорусії», – повідомив заступник директора з розвитку Музею народної архітектури та побуту у Львові (Шевченківський гай) Євген Червоний.

За останній період роботи Музею вдалося придбати один експонат і перевезти його до Музею – хату із села Рівня.

«Нам також вдалось повернути борги 2012 року перед норвезькими донорами і завершити реконструкцію та накриття хати із с. Пилипець. Також у жовтні 2013 року було проведено міжнародну конференцію за участю норвезьких колег, де учасники обмінялись досвідом роботи в музеях-скансенах», – додав Євген Червоний.

Відтак, на наступний рік Музей народної архітектури та побуту у Львові планує перевезення ще одного об’єкту. Також буде продовжена співпраця з польськими колегами, реалізація грантових зобов’язань перед ЮНЕСКО та норвезьким донором, розробка та запровадження стратегічного плану розвитку Музею, а найголовніше – покращення якості послуг для відвідувачів.

Також адміністрація Шевченківського гаю запрошує всіх охочих на Різдво з пампухами. На різдвяні свята в Музеї відбудеться фестиваль «Різдво в гаю» та фестиваль «Спалах різдвяної звізди».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *