ОСТАННІ НОВИНИ

Надзвичайники попереджують про мороз та бурульки

|

Відповідно до прогнозу Українського гідрометцентру, протягом найближчих днів на території України подекуди пройде невеликий сніг із дощем. У нічні години температура повітря опускатиметься до -15 °С, удень коливатиметься в межах +4…-9 °С. Про це повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Такі перепади температури спричиняють утворення великих бурульок, загрозу падіння яких необхідно своєчасно ліквідовувати попереджають надзвичайники.

Вони також закликають громадян бути уважними на вулицях у період утворення бурульок. Особливу небезпеку вони становлять у місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків.

«Тримайтеся подалі від стін будівель. Не заходьте за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності звертайте увагу на наявність на дахах небезпечних утворень», – йдеться в повідомленні.

Водночас усі власники та балансоутримувачі будівель зобов`язані вживати усіх заходів, щоб запобігти нещасним випадкам. Крім того, мешканцям багатоквартирних будинків необхідно звернути увагу на свої лоджії і балкони, де лежить сніг і лід, які можуть створювати небезпеку падіння і травмування громадян.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *