ОСТАННІ НОВИНИ

«Беркут» вивів на Майдан в 15 раз більше людей, ніж політики - опитування

|

70% активістів вийшли на Майдан через жорстоке побиття демонстрантів у ніч 30 листопада, а 5% вийшли на заклик опозиції. Такі дані повідомила директор фонду “Демократичні ініціативи” Ірина Бекешкіна, передає кореспондент УНН.

“Абсолютна більшість людей вийшла на Майдан стихійно. Майдан був реакцією людей, які до стороннього впливу вишли через свої переконання”, – повідомила І.Бекешкіна.

Згідно дослідження, 70% людей вийшли на Майдан через жорстоке побиття демонстрантів в ніч 30 листопада. 53% вийшли через відмову підписання Президентом України Угоди про асоціацію з ЄС, 50% через прагнення змінити своє життя. Заклики опозиції змусили вийти на Майдан 5% людей.

Крім того дослідження показало, що 50% мітингувальників – це приїжджі, з них 92% добирались до Києва самотужки.

92% активістів не належать до жодної політично сили чи громадської організації. Членами партій є 4%.

Всього було опитано 1 037 респондентів 7-8 грудня за методикою, яка забезпечувала випадкову вибірку учасників Майдану.

Нагадаємо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада.

Як відомо, після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест. Опозиція закликала людей на Майдан і оголосила про загальнонаціональний страйк, що призвів до політичної кризи. Серед основних вимог опозиції відставка уряду М.Азарова, а також дострокові президентські та парламентські вибори.

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *