ОСТАННІ НОВИНИ

Пасажиропотік через аеропорт «Львів» збільшився на 25%

|

Пасажиропотоки через українські аеропорти зросли на 5,2% – за 9 місяців кількість обслугованих осіб сягнула 11,613 млн. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури України.

Головний аеропорт країни «Бориспіль» упродовж січня-вересня обслужив 5,98 млн. пасажирів – на 10,5% менше показника за аналогічний період минулого року. Однак аеропорт поступово оговтується від втрати основного перевізника («Аеросвіт») на початку року й обсяги пасажирських перевезень відновлюються – у вересні скорочення склало лише 3,4%.

Зростання обсягів пасажирських перевезень цього року спостерігається в аеропорту «Київ (Жуляни)» – майже у 2,4 рази порівняно з 9 місяцями 2012 року. Цьому сприяло введення в дію нового терміналу, що дало можливість збільшити кількість польотів базової авіакомпанії «Візз Ейр Україна», а також залучити нових перевізників.

Сумарно пасажиропотоки київського авіаційного вузла («Борисполя» та «Жулян»), за підсумками 9 місяців, зросли на 1,6% та склали 7,39 млн осіб. На сьогодні через столичні аеропорти здійснюється близько 63% пасажирських перевезень українськими та іноземними авіакомпаніями.

Також зросли пасажиропотоки через основні регіональні аеропорти: «Львів» – на 25,2%, «Харків» – 20%, «Одеса» – 18,6%, «Сімферополь» – 7,4%, «Донецьк» – 7,3%, «Дніпропетровськ» – 2,2%.

Загалом нині цими 8 провідними вітчизняними аеропортами обслуговується 98% пасажирів.

Усіма 25 українськими аеропортами, що упродовж 9 місяців цього року приймали комерційні рейси вітчизняних та іноземних авіакомпаній, обслуговано 161,2 тис. повітряних суден проти 165,7 тис. за 9 місяців минулого року. Поштовантажопотоки через аеропорти зменшились на 12,4% та склали 29 тис. тонн.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *