ОСТАННІ НОВИНИ

Львів розглядає дві ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу

|

Міський голова Львова Андрій Садовий сьогодні під час засідання сесії Львівської обласної ради закликав усіх об’єднатися у вирішенні питання з Грибовицьким сміттєзвалищем. А головне – вирішити питання з фінансуванням та визначенням місця для нового полігону твердих побутових відходів.

«Грибовицьке сміттєзвалище існує вже 60 років і розміщує 11 млн тонн сміття. Його потрібно терміново закрити та рекультивувати. Але для цього потрібне місце під новий полігон. А ми не можемо розмістити його на території Львова, його потрібно винести за місто», – розповів мер Львова.

Він також повідомив, що з приходом на посаду голови ЛОДА Віктора Шемчука та голови ЛОР Петра Колодія, вирішення цього питання дещо зрушилось з місця, адже обоє посадовців одразу ж почали співпрацювати з містом у цьому напрямку.

Так, за словами А.Садового, Львівська міська рада отримала лист від заступника голови ЛОДА Богдана Матолича, у якому місту було запропоновано сім ділянок під новий сміттєпереробний комплекс.

«Із семи ділянок ми зупинилися на трьох. Це ділянки у Городоцькому, Миколаївському районах та у Новому Роздолі. Ми скерували керівництву області та селищним радам листи про згоду з їхнього боку. Наразі чекаємо на відповіді. По двох ділянках ми хотіли би провести паралельний процес оформлення документів, аби потім розпочати будівництво комплексу. Відповідно буде потім видно, де легше його збудувати», – сказав він.

Мер Львова також наголосив, що маючи велике лобі у Верховній Раді, питання фінансування з бюджету можна вирішити, тому головне сьогодні визначитись з ділянкою.

«Я усіх закликаю, давайте не будемо займатися політиканством, а згуртуємось і разом вирішимо це проблемне питання», – зауважив А.Садовий.

Він також додав, якщо всі документи будуть готові, то сам процес будівництва комплексу може тривати близько року, а вивозити сміття на новий полігон можна вже буде приблизно за два роки. А.Садовий пообіцяв, що новий завод будуватимуть за європейськими стандартами якості і жодної халтури він не допустить.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *