ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини влаштували Садовому розбір польотів

|

Депутати Львівської обласної ради влаштували сьогодні під час сесії міському голові Львова Андрію Садовому розбір польотів за Грибовицьке сміттєзвалище, повідомляє кореспондент «Львівського порталу» з сесійного залу ЛОР.

Так, сьогодні по обідній перерві, мер Львова прийшов на засідання облради, аби вирішити наболіле питання щодо Грибовицького сміттєзвалища. А.Садовий півтори години за трибуною «відстрілювався» від шквалу запитань від депутатів. Передусім обранці звинувачували мера в тому, що він уже понад сім років при посаді, однак питання зі Грибовицьким сміттєзвалищем, яке є найбільшою екологічною проблемою для львівського регіону, досі не вирішив.

Також депутати закинули Андрію Садовому, що він був зацікавлений у тому, аби це питання не вирішувалось довший час, оскільки і він, і депутати Львівської міської ради вбачали у Грибовицькому сміттєзвалищі свої економічні інтереси.

Депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин зазначив, що побутує у Львові думка, що якби серед еліти була політична воля і менше думок про Грибовицьке сміттєзвалище як про «золоту жилу», то питання зі сміттєзвалищем вирішилось би вже давно. «Але ні мер Львова, а ні міські депутати не займались цим, бо кожен хотів собі заробити на Грибовицькому сміттєзвалищі», – сказав він.

Зі свого боку депутат Святослав Шеремета зазначив, що після помаранчевої революції була маса проектів, пропозицій, а також фірм, які готові були зайти на Львівщину і збудувати завод з переробки твердих побутових відходів.

«То може потрібно когось вже врешті пустити сюди і не думати над власними інтересами, Андрію Івановичу?», – запитав риторично депутат. На що міський голова Львова відповів: «Якщо ви знаєте про якісь мої власні інтереси, то я вас дуже прошу – напишіть заяву у міліцію. Я не хочу говорити сьогодні про деструкцію, я хочу конкретних дій. А ви влаштовуєте мені тут розбір польотів – їх зроблять наші виборці. Зробіть мені запит і я дам вам офіційно усі відповіді».

Андрій Садовий також наголосив на тому, що у Львівській області є близько 600 стихійних звалищ, які забруднюють озера, річки, ліси, тощо. При цьому він зазначив, що їх дуже добре видно з висоти пташиного польоту.

«Потрібно негайно бити в набат, бо в кожному районі області є несанкціоновані сміттєзвалища, які потрібно ліквідувати. Проблема з правильним поводженням з відходами у нашому регіоні є дуже важлива», – зазначив він.

Що стосується проблеми Грибовицького сміттєзвалища, то А.Садовий зазначив, що аби вирішити це питання потрібно визначитись з новою ділянкою для створення нового полігону та будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів.

«Це питання потрібно вирішувати комплексно – побудувати завод, утворити біля нього полігон і паралельно рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище. Давайте не будемо займатися тут політиканством, а об’єднаємось і спільно вирішимо це питання. Бо питання №1 сьогодні в області – це вирішення проблеми зі сміттєзвалищем. Моє рішення однозначне – Грибовицьке сміттєзвалище потрібно закривати», – наголосив мер Львова.

Наостанок депутати зробили висновок, що А.Садовий дуже хороший політик і вміє гарно ухилятися від відповідей на конкретні запитання.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *