ОСТАННІ НОВИНИ

На грип захворіли 46 тис. українців – МОЗ

|

За інформацією Центру грипу та ГРВІ Центральної СЕС МОЗ за минулий тиждень було зареєстровано 46 033 хворих осіб на грип та ГРВІ, повідомляє УНН.

В цей же час, госпіталізовано 628 осіб (1,4% від усіх хворих), серед госпіталізованих 88,7% складають діти віком до 17 років.

Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) становить 46,2 випадків на 10 тисяч населення, що на 4,1 % більше, ніж за минулий тиждень.

Серед дитячого населення зареєстровано 30 тис. 662 випадки захворювань на грип та ГРВІ (66,6% від кількості усіх хворих), що на 2,9% більше, ніж за минулий тиждень. Питома вага хворих дітей за віковими категоріями становить: до року – 7,9 %, 1–4 роки – 39,7 %, 5–9 років – 27,6 %, 10–14 років – 15,7 %, 15–17 років – 9,1 %.

За звітний період летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ не зареєстровано, як і за попередній тиждень.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, найкращим методом захисту від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб.

У найбільш складних випадках від грипу можна померти — щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

Фото – Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *