ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський природознавчий музеї проведе «День для музейників»

|

18 жовтня в рамках проекту «Природничий музей: від теорії еволюції життя до практики  живого музею» («Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України») відбудеться другий колоквіум освітньої програми з музеології. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На музейників чекає лекція доктора Ганса-Конрада Шмуца, професора, директора природничого музею м. Вінтертур (Швейцарія) та експозиційні концепції, які представлять львівські спеціалісти.

Подія відбуватиметься у Львові по вул. Театральна, 18.

«Одним з найважливіших питань, яке щоразу постає перед музейниками, є питання  концепції експозиції. Чи завжди відвідувачі  бачать і розуміють експозицію так само, як і її творці? Як зробити так, щоб експозиція була не лише переліком фактів чи нагромадженням експонатів, а спонукала до роздумів і залучала відвідувачів до діалогу. Концепція експозиції – це те, з чого починається творіння експозиції і те, що виносить з собою відвідувач після відвідин музею», – розповідають організатори.

У рамках зустрічі музейників відбудеться лекція др. Ганса-Конрада Шмуца «Концепція музейної експозиції: про що ми говоримо з відвідувачем?» і круглий стіл за участю творців львівських експозицій – Андрія Лініка, Оксани Багнюк, Ольги Супонєвої і Андрія Бокотея.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *