ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді розпочалось "сланцеве шоу"

|

Після понад годинної дискусії Львівська обласна рада таки включила питання «Про погодження проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки «Олеська», між державою Україна, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» та товариством з обмеженою відповідальністю «Надра Олеська» до порядку денного сесії. Як повідомляє кореспондент «Львівського порталу» із сесійного залу ЛОР, за це проголосували 66 депутатів.

Сланцеве питання стало черговим піар-майданчиком для обранців з усіх політичних сил, представлених в обласній раді.

Однак категорично налаштованими проти включення цього питання до порядку денного виявилися лише депутати від ВО «Свобода». Вони звертали увагу на непідготовленість цього питання, відсутність висновків спеціально створеної робочої групи, а також на негативні оцінки фахівців та експертів, передусім екологів.

За словами промовців, більшість експертів вважає, що видобуток сланцевого газу на території Львівщини може призвести до екологічного лиха.

Натомість їх опоненти робили наголос на потребі енергетичної незалежності України, м’яко натякаючи при цьому, що «Свобода» своїми діями підіграє російському «Газпрому», не даючи Україні «злісти з московської голки».

Спеціально під це питання до Львівської облради прибув давно небачений десант народних депутатів. П’ятеро з них уже встигли засвітитись на трибуні: Ігор Васюник, Степан Кубів, Михайло Блавацький, Ірина Сех, а також депутат з Франківщини Юрій Дерев’янко.

За ходом обговорення питання уважно спостерігав міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

Після недовгої перерви депутати знову продовжать сланцеву дискусію, однак уже в рамках порядку денного.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *