ОСТАННІ НОВИНИ

Новий законопроект «Про автомобільний транспорт» неприйнятний – перевізники

|

Законопроект «Про автомобільний транспорт», що 25 липня був оприлюднений на сайті Мінінфраструктури для ознайомлення та обговорення, абсолютно неприйнятний для перевізників. Про це в коментарі «Львівському порталу» повідомив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

За словами Корчинського, нова редакція закону була доопрацьована і повторно опублікована для обговорення на сайті Мінінфраструктури, однак цей документ знову не влаштовує перевізників. «Цей законопроект категорично не влаштовує перевізників. В першу чергу це стосується нерегулярних перевізників, вантажних перевізників і звичайно ж таксистів», – наголосив Андрій Корчинський.

Він наголосив, що оскільки цей закон є базовим для перевізників, то в запропонованій редакції не може бути прийнятим, адже у перевізників є суттєві зауваження.

«Ми зі своєї сторони вже вкотре направили листа до віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, до міністра інфраструктури України Володимира Козака, до голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського, з деталізованими пропозиціями щодо внесення конкретних змін до проекту закону «Про автомобільний транспорт». Пропоновані зміни суттєво захистять приватного і самозайнятого перевізника, що для нас являється ключовим. На ринку вантажних перевезень припадає близько 65% самозайнятих приватних перевізників, на ринку регулярних перевезень їх до 75%, а на ринку нерегулярних перевезень – 90%», – розповів Андрій Корчинський.

За словами лобіста перевізників, вони не пропонують зняти цей закон з розгляду, однак наполягають на доопрацюванні з урахуванням запропонованих змін.

«Листи із зауваженнями було надіслано 7 серпня, наразі відповіді перевізникам не надходило. Я думаю, що наразі вони на розгляді, але зі своєї сторони ми публічно наголошуватимемо на своїх змінах. Стосовно цього ми працюємо з перевізниками по всіх регіонах України, бо вони налаштовані дуже серйозно на відстоювання своїх інтересів», – зауважив Андрій Корчинський.

 Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *