ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада занепокоєна нищенням «Арсеналу»

|

До Міністра культури України, Прем’єр-міністра України та Президента України скеровані  телеграми міського голови Львова Андрія Садового щодо нищення пам’ятки національного значення – Музею зброї «Арсенал».

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на управління охорони історичного середовища, зараз тривають роботи з добудови вежі для влаштування димоходу та вентиляційних шахт з метою функціонування ресторану, який розташований в приміщеннях Музею. Міський арсенал – це пам’ятка архітектури національного значення і такі будівельні роботи нищать пам’ятку.

«Вчиняються дії, що знищують пам’ятку національної архітектури. Будівництво та роботи з пристосування підвального поверху та вежі Поворозників Міського арсеналу для розташування інтерактивного музейно-рестораторського, здійснюються відповідно до дозволу, наданого Міністерством культури України.

Просимо скасувати  дозвіл Міністерства культури України від 06.12.2012 №1053-10-61-12 з метою недопущення руйнації унікальної пам’ятки XVI століття на вул Підвальній, 5 у місті Львові», – зазначено у телеграмі міського голови Львова Андрія Садового.

Як розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища, місто не надавало погоджень на пристосування підвальних приміщень Міського арсеналу, що на вул Підвальній, 5, для музейно-виставкового ресторанного комплексу.

«Проектна документація не розглядалася в нашому управлінні, бо вона і не надходила в управління. ТзОВ «Галицька кнайпа» погодило все в управлінні охорони культурної спадщини ЛОДА, Міністерстві культури, також отримали дозвіл на ведення робіт від Інспекції держархбудконтролю», – додала Лілі Онищенко.

Нагадаємо, минулого року до правоохоронних органів та установ було скеровано 148 звернень щодо проведення самовільних робіт у пам’ятках архітектури.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *