ОСТАННІ НОВИНИ

Таксистам радять забути про хаотичні стоянки

|

Управління Укртрансінспекції у Львівській області вимагає від власників таксомоторних парків і приватних таксистів очікувати пасажирів лише на відповідних стоянках. Адже на вулицях Львова та інших населених пунктів Львівської області спостерігаються масові скупчення легкових автомобілів з ознаками таксі на ділянках, прилеглих до тротуарів. Внаслідок цього ускладнюється проїзд, створюються затори, що в свою чергу несе загрозу  безпеці дорожнього руху та підвищенню аварійності. Про це повідомляє прес-служба управління. 

15 та 16 травня інспектори провели рейдову перевірку таксі, в результаті якої було складено 3 акти про порушення Закону України «Про автомобільний транспорт». Закон передбачає, що водій таксі зобов`язаний здійснювати посадку пасажирів в порядку черги на стоянці таксі, а посадка громадян здійснюється на стоянках таксі, на шляху прямування, або ж на замовлення. Тобто, водіям таксі заборонено здійснювати очікування пасажирів на ділянках вулиць та автодоріг, які не входять до мережі стоянок таксі.

Державні інспектори Управління Укртранінспекції у Львівській області посилять контроль за виконанням вимог законодавства про автомобільний транспорт щодо перевезення пасажирів на таксі. В разі виявлення порушень до перевізників та до водіїв будуть застосовуватися заходи адміністративного впливу. Для уникнення непорозумінь, Управління закликає провести додаткові інструктажі з водіями стосовно вимог ЗУ «Про автомобільний транспорт», Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту та Правил дорожнього руху, а також забезпечити легкові автомобілі-таксі необхідними документами та екіпіруванням. Про проведену роботу та вжиті заходи керівникам автотранспортних підприємств, які надають послуги таксі необхідно поінформувати Управління Укртрансінспекції упродовж десяти днів.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *