ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську облраду закликали втрутитись у проблеми із перетином угорського кордону

|

Депутат Львівської облради Олег Баран звернувся до голови ради Петра Колодія із запитом, в якому йдеться про проблеми з перетином угорського кордону.

Депутат зазначив, що до нього звернулись мешканці Львівщини, які зіткнулися із проблемою під час перетину кордону України із Угорщиною. Люди їхали за кордон через пункт пропуску ”Тиса – Захонь”  із шенгенською візою, виданою Республікою Польщею.

«Першою люди перетнули кордон тієї країни, яка видала багаторазову візу – тобто Польщі. Однак працівники угорської  прикордонної служби їх через кордон не пропустили. Натомість скерували до перетину кордону через Польщу, яка видала візу. Така ситуація спостерігається впродовж кількох останніх років. Перетинати кордон України із Угорщиною із шенгенською візою, виданою Республікою Польща, безперешкодно можуть хіба що водії автобусів та вантажівок. Для туристів та пересічних громадян це проблематично. Людям доводиться переплановувати свої відпустки. Або ж додатково долати кількасот кілометрів з кордону Україна-Угорщина до кордону Україна-Польща. Від такої ситуації потерпають  і перевізники. Адже чимало пасажирів при наявності «польської» шенгенської візи змушені фактично відмовлятися від поїздок до країн Європи через кордон України із Угорщиною. Крім всього іншого, працівники угорської  прикордонної служби вимагають у людей також документи про заброньовані номери в готелях або ж запрошення.

Така поведінка працівників угорської  прикордонної служби суперечить Шенгенській угоді та виконанню Візового кодексу ЄС, у якому чітко прописано, що кожен, хто отримав шенгенську візу, має право на в’їзд з будь-якої країни», – йдеться у депутатському зверненні.

Відтак, Олег Баран запропонував Львівській обласній раді звернутися окремим  листом  до Міністерства Закордонних Справ України із проханням врегулювати дану ситуацію. А також надіслати відповідний запит до Посольства Угорської Республіки в Україні, аби воно дало офіційне пояснення про причину такої поведінки працівників угорської  прикордонної служби.

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *