ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали контрабанду одягу та шкіргалантереї

|

Працівники митного поста Міндоходів «Рава-Руська» вилучили у громадянина України майже 500 шт. незадекларованого жіночого одягу та шкіргалантереї. Про це повідомляє пес-служба Головного управління Міндоходів у Львівській області.

Учора ввечері, повертаючись з приватної поїздки з Польщі в Україну через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне» автомобілем марки «Mercedes-Benz Sprinter», громадянин України обрав для руху смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Своїми діями він заявив про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню або які належать до категорії товарів, на переміщення яких через митний кордон України встановлені заборони чи обмеження.

При здійсненні митного контролю цього транспортного засобу у працівників митного поста виникла підозра про наявність у ньому товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню. Автомобіль було переведено зі смуги спрощеного митного контролю на оглядовий майданчик, де під час поглибленого огляду в салоні та багажному відділенні автомобіля в сумках було виявлено жіночий одяг та шкіргалантерею різних найменувань та розмірів, серед яких жіночі плаття, жакети, спідниці, штани, а також жіночі шкіряні сумки, косметички тощо.

Так громадянин України порушив встановлений відповідно до Митного кодексу України порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто не заявив та не задекларував працівнику митниці про наявність у нього товару, що перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

Такі дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених ст. 471 МК України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. 429 одиниць товару вилучено до рішення суду.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *