ОСТАННІ НОВИНИ

Львів досі не може знайти ділянки для нового сміттєзвалища

|

За словами начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Сергія Кіраля, проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища зараз перебуває на експертизі, а для будівництва нового полігону із сміттєпереробним заводом основною проблемою є вирішення питання із земельною ділянкою. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

«Вже підготовлено проект  закриття і рекультивації Грибовицького сміттєзвалища  інститутом «Гірхімпром». Цей проект зараз проходить експертизу, як державну, так і з точки зору відповідності міжнародним стандартам. Зокрема, з наступного тижня ми плануємо серію круглих столів із візитами на існуючі рекультивовані або ті, що знаходяться в стадії рекультивації, полігони в Словаччині та Угорщині. Ми будемо мати можливість обговорити цей проект і його складові частини з словацькими і угорськими фахівцями на предмет того, як це відповідає європейськими стандартами, які технології використовуються, які ще корективи внести до цього проекту, щоб він був найкращим і найбезпечнішим з точки зору пізнішої реалізації», – зазначив Сергій Краль.

Для будівництва нового полігону з сміттєпереробним комплексом, яким займається управління,  ключовим питанням, яке треба вирішити і яке ще не вирішене, є земельна ділянка.  Для цього потрібно щонайменше 25-30 газемлі, які відповідають всім санітарним нормам.

«В межах міста такої ділянки немає. Тут важливою є і буде позиція обласної ради та обласної адміністрації. Все таки ми сподіваємося, що цей рік стане переломним  і це питання вирішиться. Варіанти є, тут потрібна і політична воля, і воля громади. З інвестором для будівництва проблем нема, але йому потрібні чіткі і прозорі правила гри. Інвестор не прийде, навіть якщо буде ділянка, він хоче знати, розуміти, яка буде участь села, міста, району в цьому проекті, як мінімізувати потенційні ризики, які будуть вимоги, яка буде гарантія обсягу того ТПВ, якого він отримає, яка буде тарифна політика», –  додав Сергій Кіраль.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *