ОСТАННІ НОВИНИ

На ринку праці найбільше потребують кваліфікованих робітників

|

У січні цього року до міськрайцентрів зайнятості звернулися 5822 особи (торік – 5087), – повідомила прес-служба Львівського обласного центру зайнятості.

Загалом соціальними послугами служби цього січня скористалися 33544 пошуковці роботи, з котрих 31035 мали статус безробітного. Від підприємств, установ та організацій  попереднього місяця надійшла інформація про наявність 4470 вільних робочих місць (торік – 4175). Аналіз потреби підприємств у кадрах свідчить про те, що найбільше шансів знайти місце праці мали кваліфіковані робітники з інструментом (їм пропонували 812 варіантів працевлаштування) і працівники сфери торгівлі та послуг (528 вакансій).

У перші дні лютого за одну пропозицію роботи в області конкурували 10 незайнятих громадян.За сприяння служби зайнятості до трудової діяльності у січні повернулися 2095 незайнятих громадян, у тому числі 766 безробітних. Ще 105 осіб залучено до тимчасової праці, а 1696 охоплено професійним навчанням.

Відповідно до положень нової редакції Закону України «Про зайнятість населення» студенти вищих  і учні професійно-технічних навчальних закладів з початку цього року можуть стажуватися на виробництві. Постановою Кабінету Міністрів України від 16.01.2013 р. № 20 затверджений Порядок стажування молоді, що навчається. Зокрема, у документі визначено механізм набуття майбутніми фахівцями навичок роботи на підприємствах у вільний від навчання час за спеціальністю чи професією, які вони опановують в освітніх закладах. Як зазначено у Порядку, термін стажування не може перевищувати шість місяців, а до трудових книжок стажистів буде вноситися запис про період стажування.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *