ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники «Львівводоканалу» штурмом "захопили" власне керівництво

|

Працівники ЛКП «Львівводоканал» зірвали нараду керівництва підприємства. У такий спосіб вони домоглись зустрічі з в.о. директора ЛКП «Львівводоканал» Степаном Пакіжем.

Як повідомляє кореспондент «Львівського порталу» з місця події, до залу, де відбувалась нарада зайшли понад 100 осіб разом з кількома депутатами міськради.

За словами працівників водоканалу, вони зайшли до приміщення, тому що директор не хотів вийти у подвір’я головного офісу, де відбувався пікет.

Працівники водоканалу змушені були вдатись до акції протесту, оскільки керівництво їм не доплачує повних сум зарплат. Вони вимагають доведення зарплати до відповідного рівня, зараз водоканалівці отримують на 300-680 гривень менше, ніж передбачено законом. Також люди вимагали підписати колективну угоду і припинити необґрунтовані звільнення та призначення.

Степан Пакіж, виступ якого неодноразово переривали криками «Ганьба», намагався пояснити, що скорочення зарплати та інших виплат відбулось не за час його керівництва. Він наголосив, що підприємство віддає значну частину з доходів за електроенергію, податки та інші виробничі потреби, відтак вільних грошей підприємство майже немає.

Однак працівники не дали договорити йому до кінця, а вимагали вирішення інших проблем, зокрема необґрунтованих покарань за невеличкі спізнення. Також один з працівників аварійної служби заявив, що минулого тижня за його службовим автомобілем під час виїзду за викликом їздив ще один автомобіль, який фіксував весь маршрут. При цьому люди запитували, навіщо автомобілі обладнують вартісними пристроями GPS, якщо на виїзд аварійникам дають6 літрівпального на день. «Нам видали 6 літрів пального, ми поїхали на Сихів за викликом, а назад уже не мали як вернутись», розповів один з робітників.

Натомість С.Пакіж розповів, що GPS дає можливість контролювати рух машин. За його словами, за встановлення GPS підприємство заплатило 30 тис грн., а вже зекономило на пальному близько 100 тис грн.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *