Представники громадськості перевірять міліцейські райвідділи

|

Щотижня представники громадськості обиратимуть по кілька райвідділів міліції у Львові та області, вивчаючи там ситуацію щодо дотримання правоохоронцями прав людини.  Як інформує ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області, таке рішення прийняли члени громадських організацій, які входять до складу Громадської ради при ГУ МВС України у Львівській області.

Одним із питань, яке обговорили на засіданні Громадської ради, стосувалося роботи мобільних груп. Присутній на цій зустрічі начальник штабу ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун підтримав цю ініціативу, а також запропонував членам ради, щоби до складу мобільних груп входили і представники Головного управління МВС, які разом з ними моніторитимуть стан дотримання прав людини у райвідділах міліції.

Першочергово діяльність мобільних груп полягатиме у моніторингу ситуації у міліції: як у райвідділах зустрічають відвідувачів, чи реєструють всі їхні скарги, а також аналізуватимуть, яким є ставлення працівників міліції до затриманих. 

За словами Юрія Гладуна, діяльність таких мобільних груп є потрібною і дасть можливість оцінити ситуацію у районних та міських відділах міліції, а, у випадку виявлення проблемних питань, вживати заходів на їх усунення.

Також члени Громадської ради домовилися про те, що кожного тижня вони братимуть участь у спільному прийомі громадян, які відбуваються у міськрайвідділах Львова та області.

На завершення зустрічі Юрій Гладун запропонував присутнім взяти участь у правових навчаннях для працівників міліції. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *