ОСТАННІ НОВИНИ

Отруєння у «Святославі» - вже не перше

|

Сьогодні у Львівській ОДА відбулося термінове засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії щодо ситуації, пов’язаної із виникненням спалаху гострої кишкової інфекції у кафе-барі «Святослав», від якої постраждали працівники видавничого дому «Високий Замок». Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Голова комісії, заступник голови – керівник апарату Львівської облдержадміністрації Іван Груник у вступному слові зазначив, що протягом 2012 року в області сталося 5 спалахів гострих кишкових захворювань, в яких постраждало понад 140 осіб.

За його словами, у більшості випадків причиною захворювань було неналежне ставлення власників та керівників закладів громадського харчування до дотримання вимог санітарного законодавства, самовільне розширення асортименту страв дозволеного Держсанепідслужбою, використання страв, виготовлених у домашніх умовах.

Водночас начальник Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Роман Павлів у доповіді наголосив на тому, що аналогічна ситуація вже мала місце у кафе-барі «Святослав», що було встановлено фахівцями Держсанепідслужби в ході проведеного епідемічного розслідування випадків захворювання.

Відтак, за результатами проведеного засідання, голова комісії дав ряд доручень Держсанепідслужбі, МВС у Львівській області, управлінню ветеринарної медицини, скерованих на попередження та профілактику захворювань серед населення.

Нагадаємо, 22 грудня в приміщенні кафе-бару «Святослав» Львів-Винники,99 працівники ЗАТ Видавничий дім «Високий Замок» брали участь у корпоративі. Протягом 24 – 26 грудня до інфекційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні з попереднім діагнозом – гостра кишкова інфекція госпіталізовано 12 осіб.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *