ОСТАННІ НОВИНИ

МАФи-порушники виключатимуть із перспективної схеми

|

На пленарному засіданні сесії Львівської міської ради 27 грудня планують розглянути питання про виключення із перспективної схеми та припинення діяльність МАФів, у яких виявили неодноразові порушення: продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім та торгівля алкогольними напоями в нічний час. Про це прес-службі Львівської міської ради повідомили у департаменті економічної політики.

«На жаль, бачимо, що рішення щодо обмеження продажу  алкоголю і порушення громадського порядку виконується не в повному  обсязі. За адресами, де впродовж кількох  разів складались протоколи, заклади надалі функціонують і здійснюють продаж алкоголю цілодобово. Ми маємо  ряд скарг і будемо просити  депутатський корпус виключити ці МАФи з перспективної схеми, оскільки підприємці не звертають уваги і  продовжують займатись роботою, яка шкодить насамперед підростаючому поколінню», – зазначила директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич.

Також міська рада буде звертатись до Верховної Ради України з пропозицією внести зміни до закону, щоб закладам, де алкоголь чи тютюн продають неповнолітнім, ліцензію анульовували на 12 місяців. 

«За перше півріччя 2012 року у Львові податковою службою  було анульовано 13 ліцензій, і через  місяць, на жаль, 12 з них було видано повторно. Тому ми будемо ініціювати від  Львівської міської ради зміни до ЗУ «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового», де будемо пропонувати, якщо в разі продажу неповнолітньому тютюнових чи алкогольних виробів, щоб ліцензія анульовувалась на 12 місяців. І, відповідно, будемо просити надати органам місцевого самоврядування додаткових повноважень, щоб ми могли якимось чином встановлювати режим і місце торгівлі алкогольних і тютюнових виробів», – додала Ірина Кулинич.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *