ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат стверджує, що в комунальних підприємствах дискримінують частину працівників

|

Депутат Львівської міськради, голова комісії для вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення, наявності очисних споруд у місті Львові Андрій Яворський заявив, що комунальні підприємства міста «Львівводоканал» та «Львівтеплоенерго» не можуть успішно працювати, оскільки там примутній конфлікт інтересів. Це пов’язано  з тим, що два підприємства очолює один керівник Степан Пакіж. Про це А.Яворський повідомив сьогодні на прес-конференції.

«Сьогоднішній в.о керівника «Львівводоканалу» Степан Пакіж є водночас директором «Львівтеплоенерго», що викликає занепокоєння. Важко зрозуміти інтереси якого підприємства насправді відстоює керівник? Наприклад, між цими підприємствами є багатомільйонні розрахунки за воду, за додаткову підкачку води бойлерними, підігрів води тощо. Практично ніякого обліку цих робіт немає, а всі виплати проводять згідно з теоретичними розрахунками, не враховуючи справжній стан справ. Йдеться про те, що в ручному режимі директор двох підприємств може покращувати фінансові показники будь-якого підприємства на власний розсуд», – наголосив Андрій Яворський.    

За його словами, критичною є ситуація і на каналізаційно-очисних спорудах міста. Адже замість необхідної кількості працівників, там працює лише дві третини.

 «Незважаючи на те, що керівництво «Львівводоканалу» відмовилося надати нам інформацію щодо штатного розпису підприємства, комісія з’ясувала, що на очисних спорудах грубо порушують технологічні процеси через катастрофічну відсутність працівників. Адже із необхідних сьогодні 220 людей, там працює заледве 145 осіб. А це призводить до порушень в роботі, адже така кількість людей фізично не в змозі якісно прослідкувати за безперервним технологічним процесом, машинами та механізмами, які використовують на очисних спорудах», – розповів депутат.       

Окрім цього, А.Яворський також розповів і про дискримінацію більшої частини працівників у частині заробітної плати на підприємстві «Львівводоканал».

 «Через невиконання підприємством регіональної угоди між ЛОДА, об’єднаннями роботодавців та профспілковими об’єднаннями Львівської області більшість працівників не отримує значні кошти до своїх заробітних плат, що створює соціальну напругу в середині підприємства. На жаль, конкретних цифр ми не можемо надати, адже водоканал приховує ці дані, посилаючись на конфіденційність інформації. Проте можна порівняти заробітні плати на двох комунальних підприємствах, які очолює одна особа. Наприклад, середня зарплата на «Львівтеплоенерго» більша на 700-800 гривень, ніж на «Львівводоканалі». Тому виникає питання, чому така велика різниця між зарплатами на двох підприємствах, які є однотипними», – розповів Андрій Яворський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *