ОСТАННІ НОВИНИ

Апокаліпсис відміняється: у Львові виготовили корону майя

|

У четвер 20 грудня о 12.00 у Львові в королівських палатах на площі Ринок, 6 відбудеться презентація корони майя – головного убору правителів майя халач-вініків (halach uinic) майянських міст-держав класичного періоду. Про це «Львівський портал» повідомили організатори заходу.

В пророцтвах майя напряму не сказано ні слова  про кінець світу, навпаки, йдеться  про початок нової епохи П’ятого  Сонця, коли людство вийде на новий  якісний рівень і в серцях людських духовне переважатиме матеріальне. Корона майя відкриває анонс-презентацію унікальної експозиції, де вперше будуть представлені вінці та корони не тільки різних країн, але й різних континентів, різних епох.

У виставці-ретроспективі головних символів влади минулих епох будуть зібрані вінці, корони, головні убори духовних та світських лідерів різних країн світу, величних цивілізацій. На даний час планується експонувати близько 50-ти шедеврів, частина з яких є оригіналами, а частина є копіями експонатів, що знаходяться у музеях Австрії, Італії, Великобританії, Румунії, Єгипту та інших країн. Презентуються головні убори імператорів (зокрема, Наполеона, Російської імперії), королівські корони, серед яких корони Святих Володимира і Анни, короля Данила Галицького. Серед корон стародавнього світу є реконструкції корон Нефертіті, Тутанхамона, царів Шумеру та Ассирії. В експозиції представлені Візантія та Римська імперія, європейські країни, цивілізації ацтеків, майя, інків, вінчальні вінці, митри церковних владик, а також інші цікаві експонати. Кожен з цих шедеврів може бути окрасою та провідним експонатом будь-якого музею або колекції.

Попри те, що експозиція має виразну загально гуманітарну та просвітницьку тематику, наскрізною і найяскравішою лінією є патріотична і державотворча  місія. Головні убори володарів являють собою передусім символи. Це буде ще один спосіб через демонстрацію предметів, що по-суті являють собою уречевлення влади – духовної або світської, донести до свідомості людей правду про велике служіння та велику відповідальність перед нащадками, які несуть люди наділені владою. Саме корона була тим артефактом, що втілював державницьку ідею. Дотепер королівські корони є одними з найбільших державних реліквій, символами наступництва та спадкоємництва об’єднавчих державотворчих зусиль. Це артефакти, які напряму звертаються до свідомості кожної людини і які важко зігнорувати. Корона, концентруючи на собі людську увагу, закликає до гідного продовження справи предків – утвердження та розбудови власної країни,  духовної протидії  ерзац-культурі міських конгломератів та пізнання своєї ідентичності. Бо саме таке усвідомлення робить з населення – народ, націю.

Дана  експозиція робитиме свій внесок у благородну справу висвітлення подій минулого задля закладення підвалин майбутнього. Перед здивованими очами сучасного технократичного світу розгортатимуться картини зниклих цивілізацій, величних епох та дивовижних подій. А також експозиція дає нагоду показати марноту та швидкоплинність земного, блиск і шал, пристрасність і ницість у боротьбі за владу, марноту та швидкоплинність земних благ та багато інших роздумів про долю народів і вир людських життів на цьому світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *