ОСТАННІ НОВИНИ

Я не готувався до цієї посади – Кошулинський

|

Заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський не готувався до цієї посади, а планував працювати у бюджетному комітеті. Про це він розповів в Тиждень.ua.

«Я не готувався на цю посаду, я готувався до іншого напрямку роботи – в бюджетному  комітеті. Заступник спікера, з одного боку, має функції, делеговані йому головою ВР, з іншого – функції щодо зв’язків з суддівськими колами, щодо інформаційного забезпечення тощо. Але все ж таки депутатську направленість і напрацьовані задумки по змінах до певних законів теж хотів би зреалізувати» – сказав він.

Водночас Р.Кошулинський наголосив, що тепер він буде не просто представником «Свободи» у президії, а представником всіх опозиційних сил.

«Мій життєвий досвід достатньо вагомий. Я об’їхав увесь колишній Радянський Союз, від Находки до Бресту, мав різні роботи: мив золото в тайзі, працював кухарем, технологом, виріс в спортінтернаті – тож можу знаходити спільну мову з різними людьми.

Розумієте, Кошулинський в президії – це вже не Кошулинський як такий, а представник опозиційних фракцій, не лише «Свободи». І він має представляти і урівноважувати фракції у президії. Ми не можемо втрачати голос в президії, у погоджувальних радах, ми мусимо тримати руку на пульсі – інакше навіщо тоді політичні партії взагалі беруть участь у виборах і змагаються за владу?» – розповів новоспечений заступник спікера..

Він розглядає цю посаду як певну сходинку, «певний досвід, певні знання, не лише для Кошулинського, а для «Свободи», тобто це інший щабель взаємин у політичній шахівниці».

Ще він розповів, що Ті взаємини, які були в підготовчій групі, йому не сподобались.

«Ця Рада вперше за 10 років обрана за змішаним принципом. І ніколи в Раді ще не було такої великої та монолітної правої ідеологічної сили. Це означає, що виборець кардинально змінив напрямок, дав депутатам завдання, і голова та його заступники – це барометр, який мав би це відображати. Наша мета – зміна традиції в сесійній залі, коли застосовуються принципи народовладдя. Бо сьогодні ситуація як в анекдоті: «Це наша корова і ми її доїмо».Тому завдання на п’ять років – зламати свідомість депутатів, але для цього треба буде робити радикальні кроки, ламати запроваджені Литвином принципи» – сказав він.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *