ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада вважає 3 гривні за проїзд завищеним тарифом

|

Управління транспорту і зв`язку Львівської міської ради вважає вимоги перевізників підвищити ціну на проїзд в автобусах до трьох гривень завищеним показником. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

 «Практично всі перевізники Львова зібрались на черговій зустрічі щодо тарифів на громадському транспорті. Всі вони відстоюють позицію, що за їхніми розрахунками, витрати на перевезення одного пасажира – більше 3 гривень. Ми вважаємо цей показник завищеним. Хочемо, щоб вони надали реальну собівартість перевезень по кожному маршруту. Обґрунтування у перевізників різне – в одних перевізників 2,8 гривні на вартість перевезення одного пасажира у місті, в інших – 3,8 гривні. Ми розуміємо, що ці цифри є не зовсім коректні. Ми хотіли би бачити чітко підтверджені всі статті витрат, які вони закладають у вартість перевезень», – розповів Микола Жук, начальник управління транспорту і зв’язку ЛМР.

Під час зустрічі перевізники також говорили про відмінність протяжності маршрутів і висловили бажання розмежувати тарифи на короткі і довгі маршрути.

«Такі тарифи запроваджені у більшості великих міст України, за кордоном. Людина, яка має проїхати короткий маршрут 4-5 кілометрів не мала б платити стільки, як люди, котрі їдуть діаметральним маршрутом 15 кілометрів. Ми розуміємо, що маршрути є короткі, є довгі. Відтак, витрати на кожний маршрут є різними. Ми тоді проаналізуємо середньозважені витрати по місту і будемо приймати рішення про той чи інший тариф», – додав Микола Жук, начальник управління транспорту і зв’язку.

Також в управлінні транспорту і зв’язку зазначили, що існуючий тариф у 2 гривні на перевезення є обґрунтованим. Відтак, підвищувати тарифи на перевезення у Львові не будуть.

«Ми вважаємо, що зараз тариф 2 гривні є обґрунтованим», – додає Микола Жук, начальник управління транспорту і зв’язку. 
Через два тижні відбудеться наступна зустріч перевізників, котрі представлять обґрунтування собівартості перевезень по кожному маршруту.

 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *