ОСТАННІ НОВИНИ

Влада Червонограда блокує запуск сміттєпереробного підприємства

|

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області стурбоване екологічною ситуацією, що не вирішується у м. Червоноград в зв’язку з поводженням із побутовими відходами. Підприємство промислової переробки ТПВ (твердих побутових відходів), яке повинно обслуговувати Червоноград, Соснівку та смт. Гірник, і досі не працює, повідомляє прес-служба Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

Нагадаємо, будівництво сміттєпереробного підприємства тривало майже 11 років. Улітку 2012 р. Червоноградське підприємство переробки побутових відходів потужністю 100 тис. тонн на рік урочисто здано в експлуатацію. Однак, до сьогодні воно так і не розпочало своєї роботи. Головною причиною недієвості підприємства є зволікання Червоноградської міської ради з вирішенням питання встановлення вартості послуг, проведення громадських слухань та виготовлення відповідних цінових дозвільних документів.

У свою чергу, Державне управління ОНПС у Львівській області своєчасно погодило паспорт місця видалення відходів видало дозволи на ліміти та утворення й розміщення відходів на період 2012-2013 рр.

Варто зазначити, що загальна вартість будівництва Червоноградського сміттєпереробного підприємства становить 12 млн. 286 тис. грн. З Фондів охорони навколишнього природного середовища скеровано майже 10 млн. грн.

Станом на сьогодні багаторічна проблема незаконного функціонування Червоноградського міського сміттєзвалища й надалі залишається не вирішеною: ТзОВ СП «Екологічна група «Буг» продовжує захоронення ТПВ без будь-яких на це санітарно-технічних та інших дозвільних прав. Отриманий в 2011 році Державний акт на право постійного користування ділянкою (3,2 га), на якій накопичується понад 200 тисяч тонн відходів, передбачає лише виконання рекультиваційних робіт без права захоронення відходів. Така протизаконна діяльність вищевказаного ТзОВ створює загрозливу екологічну ситуацію, оскільки функціонування сміттєзвалиша призводить до забруднення грунтів і вод четвертинних горизонтів, що забезпечують водопостачання навколишніх сіл. Заходи адміністративного впливу впродовж багатьох років не змінюють протиправної діяльності ТзОВ СП «Екологічна група «Буг». Не зважаючи на те, що посадові особи даного підприємства ухиляються і від ведення моніторингу впливу сміттєзвалище на довкілля, за результатами перевірки відповідних санітарно-екологічних служб ТзОВ Екологічна група «Буг» стабільно перебуває у «чорній» категорії екологічного рейтингу підприємств-забруднювачів Львівщини.    

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *