ОСТАННІ НОВИНИ

Охочі передати свої книги бібліотекам ще мають можливість принести їх у Палац мистецтв

|

Завершилась акція «Українські книжки – сільським бібліотекам», яку організував Форум видавців . Із запланованих 25 тисяч зібрано майже 21 тисячу, повідомляє прес-служба Форуму видавців.

 Станом на 3 грудня зібрано 20800 примірників книг. Зокрема 2487 книжок зібрано у школах та гімназіях Львова, 1424 – у громадських організаціях, 1302 – в університетах. Допомогли у зборі книг «Музей ідей», галерея-батярня «Правда, б», Львівський палац культури ім. Гната Хоткевича, галерея «Коралі», музей Франка, Товариство «Просвіта» Залізничного району м. Львова, Галицьке об’єднання Товариства української мови «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Долучились і окремі благодійники – це Мирослав та Люба Мариновичі, Степан Трохимчук, Катерина Гайдук, Леся Крип’якевич, Олександр та Єлизавета Гнатковські, Мирон Андриїшин та інші.

 Активно допомагали й видавництва – акцію вже підтримали «Світ», «БаК», «Каменяр», «АРС», «Астролябія», «Егмонт», «Срібне слово», видавництво Національного університету «Львівська політехніка», «Літопис», «Місіонер», «Сполом», «Інформація. Поступ. Перспективи», «Ангелятко», літературна агенція «Піраміда», благодійний фонд «Сейбр-світло». Перелік видавництв-партнерів благодійної акції поповнюється щодня.

 До збору книг активно долучились райони Львівщини: у школах Дрогобича зібрали 2116 книжок, у Яворові – 1892. Змінилась статистика по районах у Львові – сьогодні найактивнішими можемо назвати школи Залізничного району, на рахунку яких 1162 книги. Повні рейтинги збору книг можете переглянути тут.

 Нагадаємо, що збір книг у рамках акції «Українські книжки – сільським бібліотекам» завершився 1 грудня. Зараз триває звезення, реєстрація та пакування зібраних книг. «Всім, хто не встиг до 1 грудня принести книги, повідомляємо, що наразі час ще є. Доки триває пакування, приносьте ваші видання, тепер – у Палац Мистецтв, у якому триває облік та реєстрація усіх книг. Нам залишилось зібрати ще 4200 книг – ми віримо, що спільними силами зможемо це зробити! Чи зможемо ми зібрати заплановану кількість книг – залежить від вас. Не будьте байдужими!», – закликають організатори акції.

 

Фото: Львівський портал

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *