ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина готується до 75-річчя В’ячеслава Чорновола

|

28 листопада під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича відбулось засідання організаційного комітету з відзначення 75-річчя з дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Богдан Матолич наголосив, що відзначення 75-річчя з дня народження В’ячеслава Чорновола відбуватиметься на державному рівні. Він також звернув увагу членів оргкомітету на те, що ця дата є знаковою для української держави, тому слід якомога більше розповісти громадськості про непересічну постать цього видатного політика, журналіста, борця за незалежність України.
За словами начальника головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації облдержадміністрації Ірини  Романів, заходи з цієї нагоди проходитимуть за участі учнівської молоді як у навчальних закладах та бібліотеках Львівщини, так і у Києві. Також вона зазначила, що усі події згруповані у декількох напрямках, зокрема, це ті, які будуть відбуватись упродовж грудня у районних центрах області та у місті Львові: тематичні виставки, зустрічі, обговорення, та які проходитимуть безпосередньо в день народження Героя України (24 грудня), а також вечір його пам’яті (27 грудня). Окрім цього, 25 грудня у місті Києві відбудеться Конгрес навчальних закладів імені В’ячеслава Чорновола, участь у якому візьме педагогічний та учнівський колектив ССЗШ № 46 м.Львова. До слова, в Україні налічується 10 таких навчальних закладів.

Начальник обласного управління культури Сергій Бурко розповів про основні культурні заходи, що відбуватимуться на території Львівщини, серед яких презентація стаціонарної виставки “В’ячеслав Чорновіл: політик, правозахисник, журналіст” в приміщенні Музею визвольної боротьби, а також експозиції, які функціонуватимуть упродовж грудня: виставка-портрет “З когорти великих українців”у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці; вечір історичного портрету “В’ячеслав Чорновіл – романтик, революціонер, стратег” у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва; тематична полиця “Гетьман відродження козацтва” та “У вінок пам’яті В’ячеслава Чорновола” у Львівській обласній бібліотеці для дітей.

Генеральний директор Львівської обласної державної телерадіокомпанії Микола Шевчук розповів про те, що в ефірі «12 каналу» у грудні розпочнеться трансляція документальних фільмів про життя та діяльність В’ячеслава Чорновола. Він зазначив, що це будуть короткі відеоролики, присвячені 75-річчю з дня народження видатного діяча, спогади близьких людей, колег, які мали змогу працювати разом та тематичні фільми.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *