ОСТАННІ НОВИНИ

У справі “Моршинської” суддя взяв самовідвід

|

Сьогодні в апеляційному суді Львівської області мало відбутися засідання за скаргою Моршинського заводу мінеральних вод “Оскар” на рішення Сихівського районного суду про арешт майна, однак суддя взяв самовідвід. Про це журналістам у Львівському прес-клубі розповів консультант стратегії “ІДС Боржомі груп” Микола Кміть.

“Сьогодні мало бути слухання в апеляційному суді, однак суддя взяв самовідвід” – сказав він.

Як наголосив М.Кміть, щодо згадуваного рішення Сихівського суду, то йдеться про “банальну презумпцію невинуватості” – компанія мала б сама довести, що серед її акціонерів немає Березовського і що компанія справно платить податки. “Це нагадує страшний 39-ий рік, коли в Москві пчихали, а в Україні дрижали” – наголосив він.

За словами М.Кметя, навіть у Москві, представники IDS проходять у справах як свідки, а в Україні компанії арештовують рахунки та майно.

Нагадаємо, рішенням Сихівського суду Львова на підставі звернення російських правоохоронних органів, було арештовано майно Моршинського заводу мінеральних вод. Підставою для такого рішення стала інформація правоохоронних органів РФ про те, що фактичним власником компанії IDS Group є опальний російський олігарх Борис Березовський.

Водночас в компанії цю інформацію заперечують, посилаючись на рішення суду в Лондоні, згідно з яким Б.Березовський визнав відсутність будь-яких претензій до IDS.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *