ОСТАННІ НОВИНИ

Чиновники та депутати не бажають співпрацювати з пресою та громадськими організаціями

|

Громадська організація «Ліга Реформ», Асоціація територіальних самоврядних громад та колектив журналу «Кримінальне чтиво.Захід», при інформаційній підтримці інформаційно-аналітичного Інтернет-видання «Львівський портал» встановлювали достовірність інформації наданої міськими головами, секретарями міських рад, головами депутатських фракцій та комісій до органів місцевого самоуправління міст Львова, Броди та Новояворівська.

Перевірялись дані  про освіту, роботу, заявлені звання  та нагороди.

Громадськими організаціями та журналістами було направлено 89 листів у різні установи та інстанції, на які не було жодної письмової відповіді. За деякий час такі ж запити були відправлені журналом «Кримінальне чтиво.Захід». На запити журналі було отримано 21 відповідь. З них 9 листів які підтверджували вірність поданих анкетних даних, 1 лист, який підтверджував хибність поданих депутатом даних та 11 відмов у наданні інформації.

Загалом дослідження показало, що публічна інформація, яка має бути відкритою насправді такою не є та підтвердило повне небажання державних органів та приватних установ співпрацювати з журналістами та громадськими організаціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *