ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники шукають 24 студентів-іноземців, яких відрахували з львівських вишів

|

У рамках проведення операції «Студент» у Львові прикордонники виявили 46 студентів-іноземців, які на час перевірки перебували в місті без документів про реєстрацію на території України, тобто нелегально. Про це сьогодні під час круглого столу повідомив перший заступник начальника Львівського прикордонного загону – начальник штабу Михайло Котов.

За його словами, починаючи з 5 листопада прикордонники разом з працівниками державної міграційної служби, Міністерства внутрішніх справ та СБУ перевірили 12 навчальних закладів Львова. Загалом було перевірено 1638 іноземних студентів на предмет легального перебування на території міста. Перевірки тривають досі.

«На даний час Державна міграційна служба з’ясовує причини, чому ці студенти перебувають в Україні без відповідних документів. Відповідно їх буде притягнено до адміністративної відповідальності», – зазначив М.Котов.

Водночас, як розповів у коментарі «Львівському порталу» начальник відділу адміністративного впровадження Львівського прикордонного загону Андрій Брик, прикордонники вже склали щодо студентів-іноземців 24 протоколи про порушення правил перебування на території України. Він також розповів, що зараз відповідні служби встановлюють місце знаходження 24 спудеїв, які були відраховані з навчальних закладів, але територію України не покинули. Щодо цих іноземців будуть вжиті заходи для повернення їх в країну проживання.

А.Брик також додав, що очкується прибуття до Львова ще 126 майбутніх студентів-іноземців.

Загалом, за словами прикордонника, у Львові налічується представників 46 країн світу. Найбільше іноземців навчається у Львівському національному медичному університеті ім. Д.Галицького – 937 іноземців (їх кількість зросте, адже вони ще прибувають на навчання). У «Львівській політехніці» навчається 253 студента, а в ЛНУ ім. Івана Франка – 159. На навчанні у Львові найбільше перебуває представників з Нігерії, Китаю, Марокко, Анголи, В’єтнаму, Конго, тощо.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *