ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців з театру Заньковецької не відселяють через брак коштів

|

Мешканців будинку 26 на проспекті Свободи у Львові, де розміщений Національний драматичний театр ім. Марії Заньковецької, наразі не відселяють з аварійного будинку через відсутність коштів. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

На запитання журналістів, коли ж мешканців будинку театру Заньковецької врешті відселять з аварійного будинку і розпочнуть ремонтні роботи, А.Садовий відповів: «Це питання до державного бюджету, бо кошти, які потрібні для того, щоб почати ремонті роботи і відселити людей – дуже великі, це сотні мільйонів. Я чекаю, що можливо у бюджеті на 2013 рік держава такі кошти передбачить в тій мірі, в якій необхідно. Те, що потрібно від міста – ми будемо робити, але ми таких коштів не маємо. Це державний театр і, власне, в державному бюджеті є стрічка, але її потрібно збільшити і навести там лад», – сказав мер Львова.

Нагадаємо, цьогоріч уряд України виділив на ремонт фасаду Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької 1,5 млн. грн. З цих коштів 1 млн. грн. передбачено на реставраційні роботи, 500 тис. грн. — на розробку проектно-кошторисної документації.

Відселення мешканців будинку на проспекті Свободи 26 заклали в першому етапі проектних робіт щодо реставрації театру. Для переселення цих людей потрібно виділити 60 квартир. Мешканці будівлі театру уже звертались до місцевої та центральної влади з проханням терміново їх відселити з даного будинку. В іншому випадку, це може призвести до нещасних випадків.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *