ОСТАННІ НОВИНИ

За високі тарифи "Київстар" та "МТС" можуть оштрафувати на мільярди

|

Якщо Антимонопольний комітет доведе необґрунтованість підвищення “Київстаром” та “МТС” тарифів на роумінгові розмови по мобільному, операторам загрожують мільярдні штрафи, повідомили в АМКУ.

 За словами глави прес-служби комітету Оксани Дідух, згідно із законодавством, сума штрафу може досягати до 10% річного доходу суб`єкта державної діяльності, пише “ЛІГАБізнесІнформ”.

Однак його розмір буде залежати від багатьох факторів, у тому числі і від фінансового стану компанії-відповідача. Виходячи з даних відкритої фінансової звітності операторів, сума штрафів для АТ “Київстар” може досягти 1,3 млрд гривень, для “МТС Україна” – понад 900 млн гривень, передає ТСН.

Як відомо, АМКУ розслідує обґрунтованість не лише роумінг-тарифів а й внутрішньодержавних. Так, з 1 червня “МТС” підвищила вартість внутрішньомережевих і міжмережевих дзвінків на 50% і 20% відповідно, до 0,75 грн/хв і 1,2 грн/хв в тарифних планах “Супер МТС”, “MAX Energy” та “Народний”. Раніше, в березні, “Київстар” та “Астеліт” збільшили на 20-30% вартість SMS та MMS. “Київстар” також почав вводити щоденну абонплату у низці тарифних планів. У відповідь на підвищення тарифів Антимонопольний комітет направив двом найбільшим операторам мобільного зв`язку офіційні листи з рекомендаціями знизити тарифи. У відповідь на вимоги АМКУ зменшити рентабельність “МТС” вирішила знизити вартість деяких послуг в регіональних тарифних планах з 1 серпня. У “Київстарі” також заявили, що прислухалися до рекомендацій Антимонопольного комітету.

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *