ОСТАННІ НОВИНИ

У церкві св. Петра і Павла проведуть роботи зі зміцнення штукатурки

|

Як розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, у церкві св. Петра і Павла (костел Єзуїтів) проведуть роботи зі зміцнення зовнішньої штукатурки, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Зараз уже встановлено риштування, проводиться тільки обстеження. Після цього розпочнуться роботи зі зміцнення штукатурки», – зазначила Лілія Онищенко.

У міську бюджеті на ці роботи передбачено 200 тис. грн.

За словами Лілії Онищенко, у церкві також планують відреставрувати вівтар та окремі елементи інтер’єру. «Ці роботи виконуватимуть за  кошти церкви», – зазначила Ліля Онищенко.

Нагадаємо, у результаті проведення фотограмметрії церква матиме власну 3Д-модель. Роботи з фотограмметрії проводились спільно з Академією красних мистецтв Кракова (Польща) і з Університетом мистецтв Клуж-Напока (Румунія). Також допомогла Львівська політехніка, надавши інструменти. У результаті була створена 3Д-модель храму, на основі якої можна буде робити наступні кроки щодо реставраційних робіт у храмі. Усі роботи фінансувало воєводство Малопольське і Міністерство культури та національної спадщини Польщі.

Також українська, польська та румунська сторона підписали декларацію щодо пошуку коштів для відновлення храму.

Довідка

Церкву св.Петра і Павла відкрили наприкінці 2011 року після 65-річної перерви. Храм – пам’ятка культури 17 ст., одна з найбільших культових будівель Львова: його довжина –41 м, ширина –22,5 м, висота –26 м.

Протягом 2010-2011 року відремонтовано дах костелу. Із міського бюджету на заміну покрівлі було виділено 1 млн 099 тис. грн.

Фото: Львівський портал  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *