ОСТАННІ НОВИНИ

«Збиранка» продовжує незаконно вивозити сміття на Грибовицьке сміттєзвалище

|

ЛКП «Збиранка» продовжує експлуатацію Львівського сміттєзвалища без відповідного дозволу Державного управління охорони навколишнього природного середовища  в Львівській області. Підставою для відмови у видачі в 2011 році дозволу та лімітів на розміщення ТПВ (твердих побутових відходів) стали систематичні невиконання ЛКП «Збиранка» природоохоронних заходів, які рекомендувало здійснити Держуправління. За отриманням дозволу та лімітів на розміщення відходів у 2012 році комунальне підприємство не зверталось. Про це повідомляє Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища (ОНПС) вважає, що дане сміттєзвалище не виконує функцію природоохоронного об’єкта з екологічно безпечного захоронення побутових відходів, а своєю діяльністю ЛКП «Збиранка» порушує Закон України «Про відходи».

Також Держуправління звертає увагу на те, що процес виготовлення проекту рекультивації Львівського сміттєзвалища, який передбачений угодою між Львівською міською радою та ВАТ «Гірхімпром», затягується через брак фінансування. Не зважаючи на те, що наприкінці 2011 року на проектну документацію з обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 450 тис. грн., робота й надалі не завершена через брак фінансування з боку Львівської міської ради.

Окрім того, досі триває пошук земельної ділянки для будівництва міського полігону ТПВ. Кількість відходів, захоронених на Львівському сміттєзвалищі сьогодні становить більше 11 млн. тонн, що значно перевищує допустимий обсяг відходів, який може бути розміщено на сміттєзвалищі.

За наявними в Держуправлінні даними моніторингу довкілля, функціонування Львівського сміттєзвалища має безпосередній вплив на забруднення поверхневих і підземних вод та атмосферного повітря. Поверхневі води забруднені важкими металами (іонами свинцю, нікелю, марганцю), а води криниць, що розміщенні в зоні впливу сміттєзвалища, забрудненні хромом. Також опосередкованому впливу піддаються ґрунти. На сьогодні Львівське сміттєзвалище функціонує з порушенням вимог природоохоронного законодавства.

Фото: Львівський портал  

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *