ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з`явиться фан-зона української мови

|

Після демонтажу футбольної фан-зони «Євро-2012», на головній площі Львова – біля пам’ятника Тарасові Шевченку, опозиція Львівщини розташує своєрідну фан-зону української мови. Про це після засідання обласного Страйкового комітету, яке відбулось 6 липня, повідомив лідер Львівської «Батьківщини» Роман Ілик, інформує прес-служба.

«На площі біля пам’ятника Т.Шевченкові Об’єднана опозиція «Батьківщина» уже встановила близько двадцяти наметів, – сказав Роман Ілик. – З пропозицією долучитись до акції ми звернулись до усіх опозиційних партій Львівщини. Тут у режимі нон-стоп відбуватимуться заходи на підтримку української мови, координація дій, роз’яснювальна робота серед населення, а також просвітницькі акції. Зокрема, зі свого боку ми розпочнемо акцію із символічною назвою «Мова – серце Батьківщини».

Як поінформував під час засідання керівник Львівського регіонального виборчого штабу «Батьківщини» Степан Кубів, у неділю, 8 липня, на головному майдані Львова відбудуться молодіжний флеш-моб та віче на підтримку української мови. «Львів повинен показати усій Україні об’єднання зусиль на захист мови, а також мобілізувати населення для участі у протестних акціях, яких попереду буде ще досить багато», – сказав Степан Кубів.

«Площа біля пам’ятника Т. Шевченка – серце Львова. Під час солідарного голодування із Юлією Тимошенко прожив тут у наметі 10 діб, і з власного досвіду знаю, наскільки багато львів’ян прагнуть отримувати інформацію про заходи опозиції і підтримувати такі акції», – зазначив лідер Львівської «Батьківщини».

Водночас наметові містечка біля Львівської обласної та міської рад не припинятимуть своєї роботи. Зокрема, сьогодні о 19.00 год. на віче біля Львівської обласної ради від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» виступатимуть народний депутат України Степан Курпіль, керівники місцевих осередків партій, які увійшли до складу «Батьківщини» – Андрій Корнат, Ярослав Пітко та ін.

Фото: Львівський портал
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *