ОСТАННІ НОВИНИ

Львів перетвориться на суцільний наметовий майдан – Васюник

|

Страйковий комітет у Львові планує продовжувати акції протесту проти ухвалення «мовного» законопроекту. Про це в коментарі «Львівському порталу» розповів заступник голови Львівської обласної організації ГО «Фронт змін» Ігор Васюник.

«Створений Страйковий комітет, який проведе цілий ряд акцій. Це тільки початок – Львів перетвориться на суцільний наметовий майдан. Влада не розуміє, що сама собі підписала «смертний вирок». Конституцію дискредитували, закони не захищають права українців, а президентові не вистачить політичної волі розпустити Раду. Тепер опозиція не привертатиме увагу, вона діятиме радикально і наступально», – сказав Ігор Васюник.

Зараз опозиційні сили заблокували рух на  ділянках міжнародних трас у населених пунктах Зимна Вода (Шегині), Гряда (Рава-Руська), Рясне-Руська (Краківець) та у м. Сколе (ділянка траси Київ-Чоп). У такий спосіб опозиція протестує проти ухвалення закону про мови.

Люди безперервно ходять по пішохідному переході. В руках мітингувальники тримають інформаційні таблиці на захист української мови: «За мову! За Батьківщину!», «Мова! Душа України», «Мова! Серце Батьківщини», «Одна мова – одна Батьківщина!». До опозиціонерів також приєднались інші люди, а також водії.

Сьогоднішня акція є попередженням для влади, що на Львівщині готові радикальними методами захищати українську мову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *