ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк не хоче втручатися в дії міської влади Львова щодо сміттєзвалища

|

Голова ЛОДА Михайло Костюк не звітував на сесії щодо функціонування Грибовицького сміттєзвалища, бо вважає це втручанням в роботу міської влади Львова. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

«Завтра депутати мені скажуть звітувати за міський транспорт, а потім – ще за водоканал. Але я не маю права втручатися в дії міської влади Львова, а сміттєзвалище – це їх компетенція», – сказав він.

При цьому Костюк наголосив, що поводження з твердими побутовими відходами є проблемою №1 на Львівщині, а саме сміттєзвалище в Грибовичах – найстарішим в Україні і проблем довкола нього накопичилося доволі багато.

Однак при цьому Костюк зазначив, що адміністрація запропонувала нову концепцію поводження з твердими побутовими відходами, яка передбачає комплексне вирішення проблеми на території всієї області.

Щодо можливого розташування сміттєпереробного заводу в Новому Роздолі, М.Костюк наголосив, що для цього мають зустрітися і домовитися керівництво Львова та Нового Роздолу і Миколаївського району. Поки що звернення від міської влади Львова не надходило, наголосив Костюк , а йдеться про виділення землі і отамання відповідних дозволів. Також він розповів, що вже подалися чотири компанії, готові реалізувати свої проекти будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині.

Учора Львівська обласна рада скерувала звернення до прем’єр-міністра України Миколи Азарова, в якому поскаржилася на те, що М.Костюк ігнорує свої безпосередні обов`язки, зокрема, що подачі інформації про вхід виконання рішення обласної ради щодо функціонування Грибовицького сміттєзвалища.

Фото: Львівський портал  

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *