ОСТАННІ НОВИНИ

За минулу добу на Львівщині втопились два підлітки

|

Невтішна статистика свідчить про зростання нещасних випадків на водоймах. Тільки за минулу добу на Львівщині трапилися два трагічних випадки на воді. Про це повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

Зокрема, 24 червня близько 12:50 в селі Гірне Стрийського району в річці Стрий втопився 15-річний підліток, мешканець м. Дрогобич. О 16:30 працівники Львівської центральної водолазної служби тіло хлопчини без ознак життя підняли на поверхню.

Того ж дня близько 18:00 в селі Завешень Сокальського району в річці Західний Буг втопився ще один 15-річний підліток, мешканець села Завишень. До пошуків було залучено Червоноградську рятувальну станцію на воді. Станом на 8:00 25 червня хлопчину не знайдено. Пошуки продовжуються працівниками Львівської центральної водолазно-рятувальної служби.

Незважаючи на чисельні застереження та роз’яснювальну роботу рятувальників, більшість громадян просто не усвідомлюють, яку небезпеку несе вода для тих людей, хто поводить себе надто безпечно і необачно, наражаючи своє життя, а також життя інших на небезпеку. Адже протягом останнього тижня рятувальники МНС спільно із іншими зацікавленими організаціями, органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, представниками засобів масової інформації провели десятки рейдів в місцях масового відпочинку людей з метою обмеження купання в непристосованих для цього водоймах. На жаль, попри заклики, застороги та озвучені конкретні факти трагедій, більшість відпочивальників не полишають небезпечні водойми, свідомо наражаючись на небезпеку. Найбільше турбує те, що масовості набуває відпочинок та купання на різноманітних технічних водоймах та підтоплених кар’єрах. Саме на таких водоймах найчастіше і стаються трагедії.

Яскравим прикладом нехтування громадянами правил безпеки став Ясниський кар’єр, що у Яворівському районі. Тут під час рейду рятувальникам та журналістам довелося понад півгодини вмовляти відпочивальників покинути технічну водойму. Зазначимо: така ситуація стала можливою й завдяки тому, що ні працівниками кар’єру, ні місцевою селищною радою жодних заходів до обмеження відвідування кар’єру не вживаються. Прохід та проїзд на його територію практично вільний.

Тож рятувальники вкотре звертаються до громадян із закликом дотримуватися правил поведінки на воді та не використовувати для купання непристосовані пляжі та водойми! Нехай  купальний сезон буде для Вас і Ваших дітей безпечним!

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *