ОСТАННІ НОВИНИ

«Арена Львів» прийняла на Євро ціле місто глядачів

|

Майже 98 тисяч глядачів відвідали три матчі групового турніру Чемпіонату Європи з футболу на стадіоні “Арена-Львів”, повідомляє Інформаційний центр «Україна-2012».

Під час чемпіонату «Арена Львів» прийняла таку кількість гостей, яка може рівнятися населенню міста: 97 920 людей. Упродовж матчів було забито 9 видовищних голів: по три на кожну команду.

«Євро – це наш шанс для експлуатаційної команди набути унікальних знань та досвіду, яких в Україні та в світі не так просто знайти. Вже зараз ми впевнені, що зможемо проводити на «Арені Львів» будь-які події будь-якого масштабу», – зазначив директор з експлуатації стадіону Олексій Жуковін.

 

Номер матчу

 

День гри

Команди

 

Рахунок

Кількість глядачів

 

4

09.06.2012

 

Німеччина-Португалія

 

1:0

32 990

 

11

13.06.2012

 

Данія-Португалія

 

2:3

 

31 840

 

20

17.06.2012

 

Данія-Німеччина

 

1:2

 

32 990

 

 

За словами головного агронома «Арени Львів» Віктора Книшука, газон стабільно витримав всі навантаження – не тільки ігри, а й інтенсивні тренування. «Поле гідно виконало свої завдання. Зі сторони тренерів і гравців не було жодних зауважень. Ми вклали всі свої зусилля і знання, щоб отримати найкращий результат».

Нова техніка стадіону для догляду за полем також зіграла важливу роль у підготовці арени до турніру. Це аератор, оприскувач, нові косарки і, звичайно, лампи для штучного освітлення та підігріву поля. Оскільки за два тижні до першого матчу у Львові встановилася похмура дощова погода, то «запасне» сонечко в арсеналі стадіонних агрономів стало у великій нагоді.

Комфорт і безпеку вболівальників забезпечувало більше 700 стюардів. Усі вони проходили спеціальні тренінги, аби надати гостям стадіону найкращий сервіс.

Почесні гості на «Арені Львів»: президент УЄФА Мішель Платіні, кронпринц данський Фредерік з дружиною, віце-прем`єр Борис Колесніков, тренер іспанського «Реалу» Жозе Моуріньо, тренер англійського «Арсеналу» Арсен Венгер, директор турніру УЄФА Євро 2012 в Україні Маркіян Лубківский, зірка португальського футболу Ейсебіо та багато інших. Також на останній матч подивитися гру світових зірок футболу завітали гравці команди «Металіст» з Харкова.

Починаючи з 22 червня, «Арена Львів» функціонуватиме у «звичайному» режимі. Поновляються екскурсії, послуги ресторану та конференц-залів. Також, як повідомив Олексій Жуковін, дуже скоро розпочне свою роботу інтерактивна виставка «Євро у Львові», адже стадіону є багато чого показати і розповісти про цікаві моменти з життя команд і організації європейського турніру.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *