ОСТАННІ НОВИНИ

Найбільше збитків від Євро-2012 зазнали ресторації, що за межами центру Львова

|

У період єврочемпіонату у Львові найбільше збитків понесли ресторації, що розташовані поза межами центральної частини міста. Їхні прибутки впали за цей час у два-три рази. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів львівський ресторатор Вардкес Арзуманян.

Ресторатор розповів, що загалом львівський ресторанний бізнес витратив дуже багато коштів на підготовку до Євро-2012. Адже були оновлені літні майданчики, закуплено нове обладнання, меблі, проведено підготовку персоналу, набрано додаткових працівників, найнято охорону, а також психологів для персоналу. «Деякі ресторації винаймали психологів для свого персоналу, адже у період Євро був великий наплив відвідувачів і їм потрібно було психологічно подолати це навантаження. Тобто бізнес вкладав великі інвестиції, але це інвестиції у майбутнє», – зазначив В.Арзуманян.

Щоправда такі інвестиції наразі рестораторам не відбилися, адже футбольні фани залишали у їхніх закладах не такі вже і великі суми.

«Які прибутки отримали ресторани та кафе від Євро говорити поки що зарано. Можу наразі сказати, що найнижчий чек залишали футбольні фани, бо вони в основному замовляли пиво та закуску до нього. Тому, під час матчів ми не мали високого чеку. Насправді дуже важко рахувати прибутки, бо були і великі видатки. Кафе і ресторани витрачали великі кошти на підготовку до Євро і я не думаю, що на сьогодні хтось уже рахував ці прибутки. До прикладу, у нашому ресторані «Кентавр» були тільки меблі закуплені за той оборот коштів, які ми отримали за півчервня», – розповів Вардкес Арзуманян.

Але ресторатори не шкодують, що вкладали великі кошти у підготовку до Євро, адже упевнені, що ті уболівальники та туристи, які були у них у період Євро, ще повернуться до Львова, а відповідно і до них.  

«Ці інвестиції були ефективні і тому ми очікуємо повернення тих туристів, які приїздили до Львова на Чемпіонат. Я особисто задоволений цим, адже, до прикладу, наш новий аеропорт здатний пропускати 5 млн пасажирів в рік. Буде багато рейсів з Португалії, Данії, Німеччини. Іноземці уже добре знають наш «Кентавр», «Монп’юс» і вони будуть приходити до нас» , – сказав В.Арзуманян.

Він також розповів, що найбільших збитків від Євро понесли заклади громадського харчування, які знаходяться за межами центру Львова.

«Вони понесли великі збитки. Їхні прибутки впали у два-три рази. Натомість в два рази збільшились потоки туристів у центральній частині міста (у ресторанах та кафе – ред..) і у три-чотири рази збільшились оплати по кредитках у центрі міста», – додав ресторатор.

 Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *