ОСТАННІ НОВИНИ

На львівських дорогах небезпечні решітки дощоприймачів

|

У Залізничному районі Львова на дорогах встановлено небезпечні решітки дощоприймачів. А подекуди вони і зовсім відсутні – люки залишили відкритими, і такі місця ніяк не позначено. Про це «Львівському порталу» повідомив ініціатор акції «Безпечна дорога» Олександр Майборода.

Більшість проблемних решіток цього району «відремонтовано» за допомогою підручних матеріалів: колодязі закрито фрагментами декоративних огорож, прутами арматури з великими зазорами тощо. Таке загородження дуже ненадійне й небезпечне як для перехожих, так і для автомобілів.

 

«Подібні «шедеври комунальної недбалості» зустрічаються також на тих дорогах, які облюбували для ігор діти. Один з них – буквально на території  школи. Що може трапитись, якщо  між прутами такої решітки попаде ніжка дитини, яка біжить?», – зазначає О.Майборода.

«Здоровий глузд підказує – відкритий або неналежним чином закритий дощоприймач є несуттєвою перешкодою хіба що для гусеничного транспорту. Для решти учасників дорожнього руху та пішоходів він становить неабияку небезпеку. Такий стан речей необхідно міняти – нами подано запит на інформацію в УДАІ УМВС області по одному з таких люків, чекаємо на відповідь», – додав О.Майборода.

Пунктом 3.1.10 ДСТУ 3587–97 «Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану» передбачено, що зруйновані кришки і решітки повинні бути негайно огороджені і позначені відповідними технічними засобами організації дорожнього руху. Їх заміна повинна бути проведена протягом доби з моменту виявлення.

Дощоприймачі  повинні відповідати вимогам  ГОСТ 26008 – вказано в п.3.1.8 цього  документу.

Мешканці  міста сподіваються на швидку і адекватну реакцію з боку служб, на які покладено забезпечення безпеки дорожнього руху та обов’язок контролю над утриманням доріг в належному стані.

 Фото: Олександр Майборода

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *