ОСТАННІ НОВИНИ

Колесніченко нацькував прокуратуру на Ірину Фаріон

|

Народний депутат України, заступник Голови парламентської фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко заявив, що ПР звернулася до Генеральної Прокуратури з проханням дати оцінку висловлюванням представників об`єднаної опозиції з приводу російської мови. Про це він повідомив під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради у вівторок, 19 червня, коментуючи заяви депутата Львівської облради І. Фаріон.

Вадим Колесніченко навів приклади висловлювань про російською мовою і про людей, що розмовляють нею депутата Львівської обласної ради Ірини Фаріон «Вона сказала, що російська мова – це мова окупантів. При цьому вона ж в 2010 році оголосила, що тих, хто не володіє українською мовою, обов`язково посадять. А це, ні багато ні мало, 5 млн. українців, для яких рідною мовою не є українська », – нагадав депутат.

За його словами, складно коментувати всі висловлювання пані Фаріон. «Але ця особа демократичної політичної структури, яка рветься до влади. Я змушений нагадати ст. 10 Конституції, в якій чітко проголошується, що в Україні гарантується право на використання і захист російської мови та інших мов національних меншин. А ст. 11 Конституції говорить про те, що держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, а також розвитку етнічної, культурної, мовної самобутності всіх національних меншин України », – додав Вадим Колесніченко.

Він також повідомив, що пані Фаріон заявляла: люди, які говорять російською мовою, ніколи не приймуть цінності Україну. «Фактично вона закликала українців стати одержимими націоналізмом і помстою», – переконаний парламентарій.

Депутат-регіонал акцентував увагу і на те, що І. Фаріон, очевидно, працює спрічрайтером у А. Яценюка, який буквально оголосив війну всього українського народу. «Він заявив, що опозиція не дозволить прийняти закон про мови в другому читанні і:« За нами буде перемога у війні». Так кому ж оголошують війну Фаріон, Яценюк, Кириленко?» – задається він питанням.

«Звичайно, на ці беззаконня ми не закриваємо очі, ми вже звернулися в Генпрокуратуру з проханням привести до тями подібних діячів демократії. Але головне, до чого ми закликаємо, – до толерантності та поваги до всіх громадян, незалежно від їх етнічного походження та мовної приналежності. Мабуть, мова людиноненависництва, ворожнечі, ненависті – це мова об`єднаної опозиції, мова Яценюка, Тягнибока, Фаріон і всіх тих, хто не бажає поважати людей, які говорять рідною мовою », – заявив Вадим Колесніченко.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *