ОСТАННІ НОВИНИ

Рудненські дітки вимагали чистої води, а їм подарували значки

|

Під стінами Львівської міської ради зібралося близько півсотні батьків та 20 дітей з селища Рудно. Вони пікетували міську владу через проблеми з питною водою та каналізацією у селищі. Батьки разом зі своїми дітками в один голос скандували «Хочемо в садочок!» і «Відкрийте садочок!». Маленькі руднівчани в цей час стукали горщиками по бруківці. Також дорослі тримали у руках транспаранти «Хочемо в садочок!», «1 червня День захисту дітей. Захистіть дітей селища Рудно!».

У коментарях журналістам, мешканці Рудно розповіли, що вони надіслали міському голові Львова та секретарю Львівської міської ради електронною поштою лист-звернення, в якому вони зазначили, що з вирішенням ситуації, що склалася з питною водою та каналізуванням у селищі Рудно, зволікати більше не можна.

«Ще з 2009 року в селищі Рудно оголошено надзвичайний стан щодо якості питної води – у ній в кілька разів перевищено рівень нітратів. Та альтернативи мешканці Рудна не мають, тому змушені пити небезпечну для здоров’я воду», – розповіла одна із активісток Ольга Моєсеєва.

Окрім того, вона нагадала, що минулого року через аварію на КНС дитячий садочок селища Рудно не працював майже два місяці. «Головний санітарний лікар СЕС Залізничного району  м. Львова заборонила експлуатацію малих очисних споруд. А відтак, з 1 червня садочок знову закрили, адже він не може працювати без каналізації – додала О.Моєсеєва.

Єдина можливість зупинити колапс, за її словами, це почати термінові роботи з проведення каналізації у селищі. На сьогодні вже готова проектно-кошторисна документація каналізування. Вартість робіт – 7 млн. грн. Та в міському бюджеті не закладено коштів на ремонт каналізації в Рудно.

«Тому, в Міжнародний день захисту дітей, ми вимагаємо негайного комплексного вирішення проблеми, а не лише відкриття дитячого садочка», – заявила Ольга Мойсеєва.

Та офіційної реакції міськради протестувальники так і не дочекались, тому вирішили особисто вручити лист-звернення меру міста Андрію Садовому. Однак, в мерії запропонували зареєструвати лист офіційно і чекати на розгляд цього питання (10-15 днів – ред..). Діткам же подарували значки «Львів відкритий для світу», на що батьки відповіли, що радше бажали б отримати нормальну питну виду для свої дітей.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *