ОСТАННІ НОВИНИ

Тиск на бізнес часто пов`язаний з конкуренцією та зловживанням депутатів, - Костюк

|

Прикладом надмірного тиску на бізнес і збільшення кількості перевірок підприємців часто пов’язані з двома чинниками: конкуренцією всередині самого бізнес – середовища та зловживанням депутатів, на запити яких зобов’язані реагувати контролюючі органи. Про це це 31 травня під час наради заявив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк під час засідання Координаційної ради з питань зменшення тиску правоохоронних і контролюючих органів на бізнес, інформує прес-служба ЛОДА.

За словами керівника області, надмірну кількість інспекцій та перевірок підприємці суттєво відчувають: лише торік підприємства області перевіряли 16990 разів шість різних структур.
Як приклад надмірного тиску на бізнес, голова облдержадміністрації  навів 53 перевірки, що відбулися від початку цього року в УКБ, а також 463 перевірки, яких в цьому році вже зазнала Львівська залізниця.
«Ми маємо лише за останній місяць понад два десятки звернень підприємців, які займаються пасажирськими перевезеннями щодо неефективності проведення тендерів. І усі підприємці – львівські. Справа тут у тому, що методом подання скарг на конкурента підприємець намагається втримати ринок. Але об’єм ринку може бути завойований лише якістю та толерантністю», – зазначив Михайло Костюк.
«Щодо зловживань депутатів – на їх запити, згідно з Законом, повинні реагувати контролюючі органи. Однак  часто цей аспект і використовують у недобросовісній конкуренції: депутат просто «допомагає» своєму знайомому чи товаришу. Це негідно», – резюмував голова ОДА.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *